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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, E. P. Isolamento e caracterização de mutantes de Gluconacetobacter diazotrophicus defectivos na produção de auxinas. 2008. 142 p. Tese (Doutorado) - Centro de Ciências da Saúde, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia Vegetal, Universidade Federal do Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, RJ. Orientador: José Ivo Baldani; Co-orientadores: Márcia Soares Vidal; Jean Luiz Simões Araújo.

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2.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, E. P. Caracterização fisiológica de estirpes de Azospirillum amazonense e avaliação dos efeitos da inoculação em plantas de arroz inundado (Oryza sativa L.). 2004. 66 f. Dissertação (Mestrado em Agronomia, área de concentração em Ciência do Solo) - Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro, Instituto de Agronomia, Seropédica, RJ. Oridntador: Veronica Massena Reis; Co-orientador: Vera Lúcia Divan Baldani. Physiologic characterization of Azospirillum amazonense strains and evaluation of inoculation effects in flooded rice (Oryza sativa L.).

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3.Imagem marcado/desmarcadoBATISTA, J. S. S.; RODRIGUES, E. P.; HUNGRIA, M. Extração de proteínas de raízes de soja para análise proteômica. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 5.; MERCOSOJA 2009, Goiânia. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 2009. Seção trabalhos, t. 172. 1 CD-ROM. Editado por Adilson de Oliveira Júnior, Odilon Ferreira Saraiva, Clara Beatriz Hoffmann Campo, César de Castro.

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4.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, E. P.; ALVES, G. C.; REIS, V. M. Utilização do corante toluidina na determinação de parâmetros radiculares pelo Software Siarcs 3.0. Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2003. 3 p. (Embrapa Agrobiologia. Comunicado Técnico, 58).

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5.Imagem marcado/desmarcadoSCHIAVON, A. L.; RODRIGUES, E. P.; BATISTA, J. S. S.; GOMES, D. F.; HUNGRIA, M. Análise proteômica de raízes de feijão (Phaseolus vulgaris) inoculadas com Rhizobium tropici. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 5., 2010, Londrina. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2010. p. 9-12. (Embrapa Soja. Documentos, 323). Editado por Odilon Ferreira Saraiva, Paula Geron Saiz Melo.

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6.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, L. R.; MARCELINO, F. C.; BARCELLOS, F. G.; RODRIGUES, E. P.; MEGIAS, M.; HUNGRIA, M. The nodC, nodG, and glgX genes of Rhizobium tropici strain PRF 81. Functional & Integrative Genomics, Heidelberg, v. 10, n. 3, p. 425-431, Aug. 2010.

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7.Imagem marcado/desmarcadoBATISTA, J. S. da S.; RODRIGUES, E. P.; TORRES, A. R.; GOMES, D. F.; HUNGRIA, M. Efeito da inoculação com Bradyrhizobium japonicum no proteoma de raízes de soja. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBILOGIA, 26.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE BACTÉRIAS LÁTICAS; ENCONTRO NACIONAL DE PROFESSORES DE MICROBIOLOGIA; SIMPÓSIO DE COLEÇÕES DE CULTURAS, 4., 2011, Foz do Iguaçu. Anais... São Paulo: SBM, 2011. Resumo, 776-1.

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8.Imagem marcado/desmarcadoTORRES, A. R.; RODRIGUES, E. P.; JESIANE S. S. BATISTA; GOMES, D. F.; HUNGRIA, M. Proteomic analysis of soybean [Glycine max (L.) Merrill] roots inoculated with Bradyrhizobium japonicum Strain CPAC 15. Proteomics Insights, n. 6, 2013.

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9.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, L. R.; RODRIGUES, E. P.; MARCELINO-GUIMARÃES, F. C.; OLIVEIRA, A. L. M.; HUNGRIA, M. Fast induction of biosynthetic polysaccharide genes lpxA, lpxE, and rkpI of Rhizobium sp. strain PRF 81 by common bean seed exudates is indicative of a key role in symbiosis. Functional & Integrative Genomics, v. 13, n. 2, p. 275-283, Jun. 2013.

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10.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, E. P.; BATISTA, J. S. S.; TORRES, A. R.; HUNGRIA, M. Extração de proteínas de raízes de soja para análise proteômica. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 5.; MERCOSOJA 2009, Goiânia. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2009. p. 102, trab. 172. Editado por Adilson de Oliveira Júnior, Odilon Ferreira Saraiva, Clara Beatriz Hoffmann Campo, César de Castro.

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11.Imagem marcado/desmarcadoBARCELLOS, F. G.; ARAÚJO, T. G. F. de; RODRIGUES, E. P.; HUNGRIA, M. Taxonomic identification and molecular phylogeny of rhizobia isolates that nodulate bean from Paraná soils. In: BRAZILIAN CONGRESS OF GENETICS, 66.; SIMPÓSIO DE CITOGENÉTICA E GENÉTICA DE PEIXES, 19.; REUNIÃO DE GENÉTICA DE MICRORGANISMOS, 32.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE GENÉTICA PARA CONSERVAÇÃO, 2., 2021, online. Abstracts... Ribeirão Preto: SBG, 2021. e-book. p. 365.

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12.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, E. P.; TORRES, A. R.; BATISTA, J. S. da S. B.; HUERGO, L.; HUNGRIA, M. A simple, economical and reproducible protein extraction protocol for proteomics studies of soybean roots. Genetics and Molecular Biology, Ribeirão Preto, v. 35, n. 1, suppl., p. 348-352, May 2012.

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13.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, E. P.; OLIVEIRA, A. L. M.; VIDAL, M. S.; SIMÕES-ARAÚJO, J. L.; BALDANI, J. I. Obtenção e seleção de mutantes Tn5 de Gluconacetobacter diazotrophicus (Pal 5) com alterações na produção de auxinas. Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2007. 20 p. (Embrapa Agrobiologia. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 27). Parceria: UFRJ; UEL.

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14.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, E. P.; COELHO, M. S.; SOARES, C. de P.; VIDAL, M. S.; ARAÚJO, J. L. S.; BALDANI, J. I. Identificação e quantificação de compostos indólicos no sobrenadante de Gluconacetobacter dizaotrophicus, cultivada em meio liquido, por cromatografia líquida de alta eficiência (HPLC). Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2009. 25 p. (Embrapa Agrobiologia. Boletim de pequisa e desenvolvimento, 52).

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15.Imagem marcado/desmarcadoIMADA, E. L.; SANTOS, A. A. de P. R. dos; OLIVEIRA, A. L. M. de; HUNGRIA, M.; RODRIGUES, E. P. Indole-3-acetic acid production via the indole-3-pyruvate pathway by plant growth promoter Rhizobium tropici CIAT 899 is strongly inhibited by ammonium. Research in Microbiology, v. 168, p. 283-292, 2017.

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16.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, E. P.; SOARES, C. P.; OLIVEIRA, A. L. M.; VIDAL, M. S.; SIMÕES-ARAÚJO, J. L.; BALDANI, J. I. Mutantes de Gluconacetobacter diazotrophicus (estirpe PAL5) no gene que codifica um amino oxidase são deficientes na biossíntese de ácido indol-3-acético. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 53., 2007, Águas de Lindóia, SP. Resumos... Águas de Lindóia: SBG, 2007. 1 p. 1 CD-ROM.

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17.Imagem marcado/desmarcadoGALVÃO, P. Q.; RODRIGUES, E. P.; ROUWS, L. F. M.; ARAUJO, J. L. S. de; VIDAL, M. S.; BALDANI, J. I. Analysis of Gluconacetobacter diazotrophicus PAL5 nitB mutant. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON BIOLOGICAL NITROGEN WITH NON-LEGUMES, 12.; INTERNATIONAL INCT SYMPOSIUM ON NITROGEN BIOLOGICAL FIXATION, 2., 03 a 8 de outubro, 2010, Búzios, RJ. Book of abstracts... Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2010. SI 13

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18.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, E. P.; SOARES, C. de P.; SILVA, J. R. da; OLIVEIRA, A. L. M.; SIMÕES-ARAÚJO, J. L.; VIDAL, M. S.; BALDANI, J. I. Papel da enzima L-aminoácido oxidase na biossíntese de ácido indol-3-acético (AIA) em Gluconacetobacter diazotrophicus. Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2008. 1 p. Parceria: UFRRJ; Universidade Estadual de Londrina. Trabalho apresentado na 26ª REGEM - Reunião de Genética de Microrganismos - Salvador/BA, 15 a 16 de setembro de 2008.

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19.Imagem marcado/desmarcadoGALVÃO, P. G.; RODRIGUES, E. P.; ROUWS, L. F. M.; ARAUJO, J. L. S. de; VIDAL, M. S.; BALDANI, J. I. Geração e avaliação de um mutante nitB de Gluconacetobacter diazotrophicus. In: SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DÖBEREINER, 10., 18 a 24 de outubro de 2010, Seropédica. Ciência para o Desenvolvimento Sustentável: anais... Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2010.

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20.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, E. P.; COELHO, M. S.; SOARES, C. de P.; VIDAL, M. S.; ARAUJO, J. L. S. de; BALDANI, J. I. Identificação e quantificação de compostos indólicos no sobrenadante de Gluconacetobacter diazotrophicus, cultivada em meio liquido, por cromatografia líquida de alta eficiência (HPLC). Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2009. 25 p. (Embrapa Agrobiologia. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 52).

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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  16/07/2020
Data da última atualização:  16/07/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  DUARTE, D. S.; NAASCIMENTO, J. A. de A.; BRITTO, D. de.
Afiliação:  Dirliane Santos Duarte, UNIVASF; José Augusto de Almeida Nascimento, UFPE; DOUGLAS DE BRITTO, CPATSA.
Título:  Scale-up in the synthesis of nanoparticles for encapsulation of agroindustrial active principles.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Ciência e Agrotecnologia, v. 43, e023819, 2019.
ISSN:  1981-1829
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1413-7054201943023819
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Given the potentiality of nanoparticles (NP) to load substances as active principle of drugs, cosmetics and food, there is interest in increasing its production. Particularly in the agroindustrial area, the byproducts are source of functional compounds that must be stabilized by encapsulation, for example, to allow its application. Considering the amount of generated byproducts, it is necessary to understand the encapsulation synthesis in a high scale dimension. In this way, the active compounds vitamin C (from the byproduct of the acerola processing) and polyphenols (from the byproduct of grape processing) were nanoencapsulated into chitosan NP at three reactional volumes: 0.1; 1.0 and 10.0 dm3 . The NP were characterized for yield, particle size, morphology, encapsulation efficiency and release profile. In general, the increase in scale did not influence these parameters. It is found a close similarity for NP size value between the 0.1 and 10.0 dm3 reactional volumes. For example, for the blank control, the size was 155±6 and 227±118 nm respectively for 0.1 and 10.0 dm3 reactional volumes. Similarly for the encapsulated acerola byproduct extract (373±44 and 400±83 nm) and ascorbic acid (279±29 and 217±29 nm). For the encapsulated skin grape extract, the size decreased sharply from 1040 to 308 nm. The yield per volume ratio was about 1.3 mg cm-3. Additional analysis for NP with encapsulated skin grape extract, by Scanning Electronic Microscopy, showed uniformly distributed ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agroindustria; Encapsulamento; Nanopartículas; Polifenóis; Quitosana.
Thesagro:  Subproduto; Vitamina C.
Thesaurus NAL:  Byproducts; Polyphenols; Vitamin content.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214651/1/Scale-up-in-the-synthesis-of-nanoparticles-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
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CPATSA59182 - 1UPCAP - DD
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